27 Ekim 2012 Cumartesi

Almanya – Berlin




Buralara kadar geldik, ve elbette en büyük amaçlarımdan biri vizemin nimetlerinde sonuna kadar yararlanmak :) Gezeceğim bol bol, bu nedenle bir de gezi başlığı açıyorum anlatabileyim diye. Anlatmaya elbette yaşadığım yerden başlayacağım: Berlin’den.

26 Ekim 2012 Cuma

Bugün Bayrammm!



Bayram geldi, gelecek, kapıda derken son günlerim, hatta son haftalarım hep buruk bir hüzünle geçti. Gerçi öteden beri kurban bayramları benim için zor geçerdi ama olsun, ailemle olmak, geleneklerimizi yaşa(t)maya çalışmak bana yeterdi.

21 Ekim 2012 Pazar

"Baps yor neym?" :)


Bugün yazacaklarım için çok heyecanlıyım esasen. Çünkü Kita’da çocuklarımla ne yaptığımdan bahsedeceğim. Hani daha önce demiştim ya 9-10 arası oyun saati diye. Öğretmenler eğitici başka bir şey yapacaklarsa bu saatte yapıyorlar. Ben buraya ilk geldiğim 1 ay hiç bu saati kullanmadım.

14 Ekim 2012 Pazar

Kita'da her gün gibi bir gün


Buralarda havalar böyle hep, bir güneş bir bulut.. Bugün yalancı bir güneş var, geldiğimden beri pek çok kez kandım bu güneşe ve dondum hep. Artık akıllanmış olmayı diliyorum :)

6 Ekim 2012 Cumartesi

Nihayet! Kita'da ilk günüm


Ne kadar geç geri dönüyorum yazmaya.. Bugün 6 Ekim.. Avrupa’nın ortasında yağmurlu bir gündeyim.. Elhamdulillah çok iyiyim, çayım yanımda, bir yandan yağmuru ve dışarıda ağaçlara vuran sonbaharı izlerken anlatacağım 12 Eylül’ü, okulumda ilk günümü.. Sonrası daha hızlı ilerleyecek inşallah.. İlk hafta epey önemliydi benim için, her şeyi anlatma ihtiyacı duydum.